O nas

about

Nekaj o nas

Zgodba skupine Crazy For Life se je začela leta 2012, ko so štirje priatelji ustanovili društvo imenovano Nori Na Življenje. Vse se je začelo zaradi ljubezni do eletronske glasbe in pomanjkanja dobrih elektronskih zabav na Koroškem. Odločili so se, da je potrebno nekaj storiti in ustanovili društvo CFL, ter začeli prirejati dogodke z lokalnimi in tujimi izvajalci, ki so bili sprva privatnega značaja. Takšna zgodba se je odvijala vse do leta 2014, nato pa je prišlo do preobrazbe skupine. Začeli so ustvarjati javne dogodke, ki so vedno odlično obiskovani in ponudijo vzdušje, ki vas ne pusti razočaranih.

DJ-i skupine CFL vrtijo in zabavajo množice po celotni Sloveniji, kmalu pa načrtujejo prodor v tujino. Značilnost skupine je, da ponuja zelo širok spekter elektronske glasbe in sicer: Deep House, House, Tech House, Progressive in Techno. Širok spekter pa omogoča skupini in njenim članom nastop na raznovrstnih elektronskih zabavah po celotni Sloveniji.

Željko Vaukan

Predsednik

Predsednik društva in manager je Željko Vaukan, ki skrbi za organizacijo, vodenje in odlično sinergijo med člani društva. Je tudi eden izmed četverice soustanoviteljev tega društva. Pri organizaciji raznovrstnih dogodkov je že sodeloval pred obstojem društva Nori Na Življenje, po ustanovitvi pa vse upe in energijo odločno vlaga v obstoj ter nadaljnjo širjenje zgodbe Crazy For Life.

Dom3n

DJ in producent

Glasba: SOUNDCLOUD, MIXCLOUD

Domen Bezjak aka. Dom3n je začel zgodbo leta 2011. V letu 2015 pa ga je navdušila zvrst Tech House, za katero so odgovorni producenti David Herrero, Andres Blows, Guille Placencia ter George Privatti. Tako je Dom3n sklenil, da bo začel vrteti Tech House glasbo. Prvi debut je sledil Aprila leta 2015 v klubu KMKC Kompleks, kjer je skupaj z drugimi lokalnimi DJ-ji odvrtel skozi noč. Sledili so še ostali regionalni nastopi, v začetku leta 2016 pa se je osredotočil na produkcijo. Skozi to leto pa se je prerodila strast za žanr Techno. Glavni »krivec« za to je Ben Klock. Njegova astmosfera, način vrtenja ter avtorske glasbe so naredile takšen vtis, da se je prestavil na to zvrst. Začel je odkrivati več in več umetnikov, najbolj pri srcu so mu Joseph Capriati, Keith Carnal, Sam Paganini, Charlotte de Witte, SNTS ter Enrico Sangiuliano. Svoje adute ter energijo je preusmeril v Techno, kar je potem Avgusta 2016 to tudi dokazal na Flaming Frequency Festivalu z ekipo LEVEL UP. Nato je še sledil nastop na Electronic Therapy Vol. 8.  V letu 2017 je sledilo mnogo nastopov pod okriljem te organizacije. Višek je dosegel na Electronic Therapy Vol. 9, kjer je tudi postal član organizacije Crazy For Life. V letu 2017 pa je tudi dosegel dve zmagi na tekmovanju remixov »Hijack« ter »Breakdown« in v zameno dobil založbi.

Zepec

DJ

Glasba: SOUNDCLOUD, MIXCLOUD

Žiga Cepec Tomazin aka. Zepec prihaja iz Raven na Koroškem in je začel svojo elektronsko pot leta 2006, glasba pa ga spremlja že od malih nog naokrog, bobni so njegova ljubezen. Pri sedmih letih je začel obiskovati glasbeno šolo, na tolkalih se je učil različnih ritmov. Po zaključeni osnovni glasbeni šoli, se je pridružil pihalnemu orkestru Železarjev Ravne, kjer je nadaljeval svojo pot klasične glasbe. Čut po elektronski glasbi je začutil v srednji šoli in kmalu prijel za mešalno mizo, gramofone in cdjke. Glasbeno virtuoznost je gradil doma in s prijatelji, ter na privat partijih in domačih žurih s svojo glasbo vedno navdušil. Od kar v zadnjih treh letih nastopa javno, se je nabralo kar nekaj odmevnih nastopov predvsem na Koroškem in v Štajerski regiji. Največji izmed njih je nastop na festival KKŠ Summer Fest 2016 v Radljah ob dravi, kjer je nastopal poleg večjih imen, kot so Paolo Barbato, Mike Vale in drugi. Leta 2017 se je uvrstil v finale med top 12 Djev za nastop na Woodland festivalu. Zepec je eden izmed ustanoviteljev kulturno umetniškega društva Nori Na Življenje oziroma Crazy For Life, katerega misija je približati elektronsko glasbo širši publiki in jo dvigniti na višji nivo. Glasbeni navdušenec, ki z ekipo Crazy for life znova postavlja Koroško na zemljevid slovenske elektronike, svoje zagnanosti ne kaže le v organizaciji, ampak predvsem v navdihujočem glasbenem ustvarjanju. Njegov zvok sega od deep housea, preko klasičnega housea do groovastega tech housea, velikokrat pa svoje sete popestri z bobnarskimi vložki v živo in začini z močnejšimi techno bas linijami.

Wawda

DJ in producent

Glasba: SOUNDCLOUD, MIXCLOUD

Mitja Vavdi aka. Wawda je producent in DJ elektronske glasbe in prihaja iz Prevalj. Ljubezen do elektronske glasbe v njegovem srcu živi že od nekdaj. Dolgo je od tega, ko se je pridružil skupini Crazy For Life in s to združitvijo je tako skupina, kot tudi on sam ponovno oživel, skupaj s celotno Koroško. Njegove produkcije so podprli in predvajali že mnogi znani DJ-i po celotnem svetu. Našteli bomo samo nekaj najbolj znanih imen: Cristian Varela, Yas Cepeda, Rub A Dub in oče techno elektronske glasbe Richie Hawtin. Slednji je njegov lasten komad vrtel celo na enem največjih festivalov na svetu imenovanem Tomorrowland. Trenutno mu je najbolj pri srcu deep tech house, v njegovih mixih pa prevladujejo pozitivni ritmi in naravni zvoki, ki vas popeljejo v ekstazo. Znamenit slogan »Wawda Gavda« , vedno znova slišimo vzklikati na plesišču.

Edina

DJ in producentka

Glasba: SOUNDCLOUD

Edina Ljami aka. Edina prihaja iz Slovenj Gradca. Njena ljubezen do glasbe je neizmerna in to tudi kaže skozi vrtenje glasbe ter produkcijo. Vedno znova navduši ljudi s profesionalnem pristopom do ustvarjanja lastne glasbe, kot tudi izbiranja komadov za svoje sete. Za mešalkah jo spremljamo že 4 leta, v studiu pa ustvarja že kar 6 let. Skozi življenje je prilagodila žanr glasbe, v katerem igrajo Deep House, Tech House in Groove največjo vlogo. Znana ni samo na Koroškem, temveč njena pot vodi tudi po ostalem delu Slovenije ter drugod po državah.

Mitcho

DJ

Mitja Založnik prihaja iz Koroške, kjer deluje kot eden izmed organizatorjev zabav in DJ v sklopu društva CFL (Crazy for life). Z elektronsko glasbo se je prvič srečal v osnovi šoli in takoj se je začela tvoriti prav posebna vez, katera traja še danes. Po neštetih predvajanjih kompilacij na kasetah, CD-jih in širjenju obzorja s poslušanjem različnih Dj-ev na zabavah, se je leta 2008 odločil kupiti opremo za vrtenje glasbe. Sprva so bili njegovi nastopi v slogu izbranih komadov techna, v katerih je bilo lahko slišati rahel pridih melodike. S časom pa se je ravno zaradi pomanjkanja melosa in pretrdih ritmov oddaljil od techna in se povsem našel ter ustalil med kompozicijami deep housa in progressiva. Največje odkritje zanj predstavlja založba Global underground z artisti kot so Sasha, John Digweed in Nick Warren. Ti imajo nanj še danes velik vpliv. Inspiracijo črpa iz širokega spektra, saj pravi, da se dobra glasba najde na vseh področjih, tudi izven elektronske scene. Skozi njegove sete je moč čutiti razgibanost katere je ravno dovolj, da poslušalca ponese v prav poseben vrtiljak zvokov in emocij.

Anne Dot

DJ

Nena Funtek aka. Anne Dot je mlada umetnica, ki prihaja iz Raven na Koroškem. Njena pot se je začela 8 let nazaj, ko se je porodila želja po prilagajanju glasbe po njenih idejah. Takoj je začela z spoznavanjem različnih programov ter tudi mešalk. Hobi je prerastel v veliko več in takoj je stopila na oder, kjer še danes razveseljuje ljudi. Sprva se je našla v House ritmih, sedaj pa je tudi izoblikovala strast do Tech Housa in Funky House ritmov. Tudi ona je najnovejša članica našega društva.

M. Oder

DJ

Pod glasbenim imenom M.ODER je ime Martin Oder. Glasbeno pot je začel z igranjem tolkal v nižji glasbeni šoli. Svoj talent je izkoristil v šolskem orkestru. Kasneje se je z obiski elektronskih zabav navdušil za to glasbo in leta 2009 z nastopi na Koroškem in Ljubljani. Pridružil se je ekipi NEXT LEVEL in kasneje Crazy For Life, za katero ima že lepo število nastopov in je njihov član še danes. Njegova zvrst glasbe je Tech House in Techno, ki je zelo dinamična, in energična, saj je njegov vzornik Cristian Varela, katerega seti so prava poslastica za ušesa.

Jax Zero

DJ in producent

Glasba: SOUNDCLOUD

Jan Kresnik aka. Jax Zero je DJ in producent ter prihaja iz Slovenj Gradca. Skozi desetletje ustvarjanja glasbe je dal skozi že vse elektronske zvrsti. Z začetki v hard technu je kasneje postopoma nižal BPM, danes pa najbolj uživa v počasnejšem deep/tech housu z globokimi bas linijami in nežnimi melodijami, ter s klavirskimi vložki in saksofonom. Naredil je že vrsto remixov za znana imena elektronske scene, kot zanimivost pa se je preizkusil tudi v produkciji hip-hop beatov, kjer je remixiral slovenske izvajalce. Za sabo ima že preko 200 lastnih produkcij. Na nastopih večkrat predvaja glasbo manj poznanih izvajalcev, zaradi česar seti ostajajo polni svežine. S pridružitvijo skupini Crazy For Life leta 2013, pa je ponovno začel aktivno delovati kot DJ.

Booking

Društvo Crazy For Life je aktivno povsod po Sloveniji kot tudi v tujini. Na voljo smo povsod, kjer je dobrodošla elektronska glasba.
Kontaktirajte nas